Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Pečená ryba s pomfrity

 

olivový olej1 lžice

 

filety z ryb, bez kůže750 g
mouka275 g
sůl1/2 lžičky
pivo375 ml
velké brambory, varný typ A4 ks
olej na fritování
sůl
dílky citronu na ozdobu

 

Pečená ryba s pomfrity


 

  • Mouku se solí prosijeme do misy.

 

  • Šlehací metlou do směsi zašleháme pivo, až vznikne hladké, husté těsto. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

 

  • Brambory na pomfrity omyjeme a nakrájíme na úzké hranolky, které osušíme papírovou utěrkou.

 

  • Fritézu nebo vysoký hrnec do poloviny naplníme olejem.

 

  • Olej rozpálíme na 180 °C (kostička chleba při této teplotě zhnědne za 15 sekund).

 

  • Hranolky v horkém oleji fritujeme 5-6 minut, až jsou téměř hotové, ale stále ještě světlé.

 

  • Plochou sběračkou je vybereme a necháme na kuchyňském papiru okapat.

 

  • Kousky ryby protáhneme pivním těstem; měly by být dokonale obalené.

 

  • Po jednotlivých porcích je 5-8 minut fritujeme, až jsou zlatohnědé a křupavé.

 

  • Na papírové utěrce je necháme okapat. Hotové porce udržujeme teplé.

 

  • Bramborové hranolky vrátíme do horkého oleje a ještě 3-4 minuty fritujeme, až jsou dokonale uvařené, zlatohnědé a křupavé.

 

  • Na papirove uterce je necháme okapat. Osolíme a spolu s dílky citronu podáváme k smazené rybě.

 


 

  • Sikovný tip: Klasickou přílohou k smažené rybě je vlastnoručnė vyrobena majonéza nebo remuláda. Dobře se ní hodí také listové saláty s citronovou zálivkou.

 


  • Alternativa: Místo kousků z rybích filetů můžete v pivním těstě obalit kroužky kalamárů nebo loupané velké krevety.

 

0