Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Mořský ďas s rajčaty

stroužky česneku2 ks
rozmarýn2 snítky
mořský ďas1 kg
limetka1 ks
máslo25 g
súlpodle chuti
pepřpodle chuti
 
koktejlová rajčatka20 ks
 
olivový olejna vymazání alobalu

Mořský ďas s rajčaty

 

  • Cesnek oloupeme a podélně nakrájíme na čtvrtky.

 

  • Rozmarýn opláchneme a rozlomime na menší kousky.

 

  • Troubu předehřejeme na 200 °C.

 

  • Z alobalu ustrihneme 2 zhruba 30 cm dlouhé archy.

 

  • Na vnitřní strane je potheme olivovým olejem a na každý doprostřed položíme mořského ďasa.

 

  • Rybu několikrát propichneme špičkou nože a do otvoru zasuneme česnek a rozmaryn.

 

  • Limetku omyjeme horkou vodou a osušime.

 

  • Ostrouháme kůru a posypeme s ni rybí filety.

 

  • Limetku nakrájíme na tenké plátky, které rozložime na rybu.

 

  • Rybu poklademe máslem rozděleným na vločky; vše osolime a opepřime.

 

  • Rajčata omyjeme a napříč rozkrojíme napul; na každý kousek ryby pokryté plátky limetky rozložime stranou řezu dospod 10 pülek rajčat.

 

  • Alobal prehneme přes náplň a uzavřeme.

 

  • Balíčky naskládáme na pečici plech a v předehřáté troubě na prostředním roštu pečeme 10 minut.

 

  • Poté baličky otevřeme a pečeme dalších 10 minut, až se ryba dá špičkou nože snadno rozebrat.

 

  • Před podáváním rybi filety podélně rozkrojíme napůl, spolu rajčaty a plátky limety naložíme na talíře a vše pokapeme výpekem s z baličků.
Alternativa: Pro zmenu můžete misto mořského d’asa timto způsobem pripravit afrického sumečka nebo filety z lososa.
Se středomořským nádechem: Pokrm dostane stredomořsky nádech, když misto másla použijete olivový olej a rybu navic posypete kapary a černými olivami (například kalamata).
0