Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Špagety s chobotnicí

špagety160 g

 

mini chobotnice400 g

 

rajčata250 g

 

olivový olej3 lžice

 

česnek1 stroužek

 

vypeckované olivy30 g

 

petrželka1 svazek

 

olivový olej3 lžice

 

sušená čili paprička1

 

sůlpodle chuti

 

pepřpodle chuti
Baby chobotnice opláchněte tekoucí vodou, odstraňte zobák, dobře umyjte chapadla.
Vařte vodu bez soli ve velkém hrnci (v případě potřeby můžete přidat bobkový list a pepřový hrášek).
Ponořte chobotnici do vroucí vody, vařte 20 minut. Nechte vychladnout ve vodě.
Chlazenou chobotnici nakrájejte na malé kousky.
Rajčata nakrájejte na kostky. Jemně nakrájejte petržel. Stroužek česneku rozdrťte čepelí nože bez oloupání.
Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Položte česnek a pepř, smažte na středním ohni po dobu 1-2 minut.
Položte nakrájenou chobotnici, smažte po dobu 4-5 minut na nízké teplotě.
Přidejte olivy a nakrájená rajčata, sůl, pepř. Vařte 10 minut na nízké teplotě.
Nachystejte si pánev se slanou vodou na těstoviny. Vložte špagety do vroucí vody, vařte přísně podle pokynů.
Těstoviny vypusťte a ušetřete trochu vody před vařením. Přidejte pastu do pánve, vypněte teplo, promíchejte.
V případě potřeby přidejte trochu vody z vaření pasty (pasta by neměla být suchá). Posypte nakrájenou petrželkou.
0