frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Špagety s chobotnicí

špagety  160 g
mini chobotnice  400 g
rajčata  250 g
olivový olej  3 lžice
česnek  1 stroužek
vypeckované olivy  30 g
petrželka  1 svazek
olivový olej  3 lžice
sušená čili paprička  1
sůl  podle chuti
pepř  podle chuti

Chobotnici opláchněte tekoucí vodou, odstraňte zobák, dobře umyjte chapadla.
Vařte vodu bez soli ve velkém hrnci (v případě potřeby můžete přidat bobkový list a pepřový hrášek).
Ponořte chobotnici do vroucí vody, vařte 20 minut. Nechte vychladnout ve vodě.
Chlazenou chobotnici nakrájejte na malé kousky.
Rajčata nakrájejte na kostky. Jemně nakrájejte petržel. Stroužek česneku rozdrťte čepelí nože bez oloupání.
Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Položte česnek a pepř, smažte na středním ohni po dobu 1-2 minut.
Položte nakrájenou chobotnici, smažte po dobu 4-5 minut na nízké teplotě.
Přidejte olivy a nakrájená rajčata, sůl, pepř. Vařte 10 minut na nízké teplotě.
Zapálit pánev se slanou vodou na těstoviny. Vložte špagety do vroucí vody, vařte přísně podle pokynů.
Těstoviny vypusťte a ušetřete trochu vody před vařením. Přidejte pastu do pánve, vypněte teplo, promíchejte.
V případě potřeby přidejte trochu vody z vaření pasty (pasta by neměla být suchá). Posypeme nakrájenou petrželkou
0