Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Slávky pod sýrovou krustou

Slávky200 g
Tvrdý sýr150 g
Smetana 10-20%250 ml
Citronová šťáva3 lžice
Česnek1-2 stroužky
Petrželka5-6 větviček

Vložte 200 g slávek do vroucí vody a vařte po dobu 1-2 minut.

Poté dobře osušte a vložte do pekáčku.

Nastrouhejte 150 g tvrdého sýru.

Přidejte 5-6 nakrájených větviček petrželky, smíchejte se sýrem, nalijte 250 ml 20% smetany, promíchejte.

Pro výraznou chuť můžete přidat 1-2 drcené stroužky česneku.

Položte sýrovou nádivku na poloviny slávek a pečte v troubě při 200 °C po dobu 5-7 minut.

Před podáváním nezapomeňte pokapat teplé slávky citronovou šťávou.

0