Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tuňák v jogurtovém teste se špenátem

 

filet z tuňáka 600 g
citronová šťáva1 lžíce
máslo1 lžice
větší šalotky2 ks
parmská šunka80 g
vejce4 + 1 na potření těsta
tymián a rozmarýn1 snítka
150 g
špenátové listy800 g

Na těsto:
polohrubá mouka250 g
Hera125 g
bílý jogurt100 g

 

  • Prosátou mouku, heru, jogurt a špetku soli zpracujeme v těsto a necháme v chladu 30 min. odpočinout.

 

  • Tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme citronem a uložíme do chladu.

 

  • V pánvi osmahneme na másle šalotku a přidáme šunku, ochutíme bylinkami, zalijeme vejci, osolíme a mícháme, dokud směs nezhoustne.

 

  • Špenátové listy spaříme a osušíme.

 

  • Z těsta vyválíme obdélník, na něj rozložíme špenát, vaječnou směs, doprostřed položíme rybí filet a zavineme.

 

  • Povrch poklademe hvězdičkami z odkrojků těsta, potřeme máslem a pečeme při 180 stupních 30-35 minut dozlatova.

 

  • Před koncem pečení potřeme rozšlehaným vejcem.
0