Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Stir-fry s krevetami a houbami

krevety250 g
shiitake nebo žampiony200 g
brokolice150 g
papriky1
mrkev1
hrášek50 g
česnek2 stroužky
čili papričky0,5 ks
sojová omáčka2 lžice
škrob2 lžička
suché bílé víno2 lžice
rýžové nebo pohankové nudle200 g
sezámový olej1,5 lžice
mletý zázvor0,5 lžičky
sezampodle chuti

 

 

Rozmrazte královské krevety, opláchněte a osušte.

V misce smíchejte víno, sójovou omáčku, 1 lžičku olivového oleje, mletý zázvor a mletý česnek. Marinujte krevety v této směsi po dobu 20 minut.

Mezitím vařte shiitake (nebo žampiony) do měkka. Brokolici nakrájenou na růžičky vařte 3 minuty.

Papriky a mrkev nakrájejte na tenké proužky a chilli papričky na kroužky.

Ideální je používat k vaření wok. Pokud ho nemáte, použijte hlubokou pánev. Nalijte do něj zbytek olivového oleje, dobře ho zahřejte.

Vezměte krevety z marinády (marinádu nevylijte) a rychle je z obou stran opečte na pánvi. Umístěte na papírový ubrousek.

Na zbývajícím oleji osmažte mrkev, papriku a zelený hrášek, poté přidejte brokolici, chilli papričky, houby shiitake, krevety.

Za stálého míchání vše rychle osmažte.

Zbytek marinády smíchejte se škrobem a sezamovým olejem, nalijte do pánve. Vše rychle promíchejte.

Hotové jidlo posypte sezamovými semínky a ihned podávejte.


  

0