Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Rajčatová polévka s kalamáry

Kalamáry3 kusy
Rýže70 g
Cibule1
Rajčata2
Voda1,5 l
Sůlpodle chuti
Koření2 г

 

Tymián2 г

 

Kalamáry se cítí skvěle v domácích polévkách, zejména v kombinaci s rajčaty a rýží.

Rozmrazte 3 kusy kalamárů, umyjte je, osušte a nakrájejte na kroužky.

Předem uvařte 70 g dlouhozrnné do poloměkka.

V tlustostěnném hrnci orestujte nakrájenou cibuli na rozehřátém oleji do zesklovatění.

Přidejte 2 velká oloupaná rajčata, dobře promíchejte, poté přidejte rýži a duste na mírném ohni 5 minut.

Vložte kroužky kalamárů, nalijte 1,5 litru vody a několik minut vařte při střední teplotě.

Na závěr osolte a okoreňte podle chuti,  polévku nechte 10 minut zakrytou a poté podávejte. Polévku ozdobte snítkami tymiánu.

0