Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Pstruh pečený v pergamenu

 

pstruzi4 ks
olivový olej8 lžic
česnek2 stroužky
citronová šťavaz 1 citronu
čerstvá petrželka2 snítky
sůlpodle chuti

 

Vykuchané pstruhy pokapeme citronem, natřeme prolisovaným česnekem a osolíme zvenčí i zevnitř.

Do břišních dutin vložíme nasekanou petrželku. Necháme odležet v chladu 30-60 minut.

Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Z pergamenu nebo alobalu vystřihneme 4 čtverce o velikosti asi 40×40 cm.

Uprostřed je potřeme olejem a na každý z nich položíme rybu a pokapeme olejem.

Z papíru vytvoříme balíček se spojem nahoře.

Hotové balíčky rozmístíme na plech a pečeme 25-30 minut v rozehřáté troubě. Poté je položíme na talíře a opatrně rozevřeme.

0