Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Mušle sv.Jakuba a krevety z woku

limetka7 ks
tekutý med1 lžice
světlá sójová omáčká2 lžice
 
vyloupané mušle sv. Jakuba200 g
syrové loupané krevety200 g
mořské řasy wakame10 g
tenké čínské vaječné nudle 350 g
klíčky fazoli mungo300 g
čínská brukev pak choi150 g
 
slunečnicový olej1 lžice
restovaný sezamový olej1 lžička
nakládaný zázvor1 lžička

Mušle sv.Jakuba a krevety z woku

 

  • Limetku vymačkáme a štávu smicháme s medem a 1 lžící sójové omáčky.

 

 

  • Řasy Wakame dáme do mísy, zalijeme 300 ml studené vody a necháme 8-10 minut, případně podle pokynů na obalu, bobtnat.

 

  • Nudle ve velké míse zalijeme vroucí vodou; podle návodu na obalu je necháme namáčet, poté slijeme.

 

  • Fazolové klíčky dáme do cedníku, oplách neme a necháme okapat.

 

  • Pak choi omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky.

 

  • Mušle a krevety vybereme z marinády a necháme okapat (mari nádu uschováme). Papírovou utěrkou je osušíme.

 

  • Řasy necháme okapat.

 

  • Silně rozpálíme wok nebo pánev s vysokým okrajem.

 

  • Krouživým pohybem na dně rozprostřeme oba druhy oleje a mušle s krevetami na něm technikou stir-fry 2-3 minuty restujeme, až krevety zrůžoví a mušle ztratí sklovitost.

 

  • Hotové vybereme z woku či pánve a odstavíme stranou.

 

  • Klíčky, pak choi, marinádu, zbývající sójovou omáčku (1 lžíci) a zázvor dáme na wok nebo pánev a za stálého míchání 1-2 minuty restujeme.

 

  • Na wok/pánev vrátíme mušle, krevety a řasy a vše ještě 1 minutu restujeme. Podáváme mušle sv.Jakuba a krevety z woku s nudlemi.
Jde to ještě rychleji: Použijte 400 g předvařených loupaných krevet nebo zmrazenou směs plodů moře. V tom případě je stačí pouze marinovat a krátce orestovat.
Alternativa: Místo brukve pak choi a fazolových klíčků přidejte k morským plodům 200 g čínského zelí nakrájeného na proužky, 4 jarní cibulky nakrájené na kolečka a 100 g žampionů nakrájených na tenké plátky.
0