Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Kalamáry s červenou cibulí

 

kroužky z kalamárů450 g
hladká mouka2 lžice
sůl1/2 lžičky
zelená paprika1 ks
arašidový olej2 lžice
červená cibule, nakrájená na plátky1 ks
omáčka z černých bobů160 g

 

Kalamáry s červenou cibulí

 

  • Kroužky z kalamárů opláchneme studenou tekoucl vodou a osusime papírovymi utěrkami.

 

  •  Mouku dáme se do misky a smicháme se solí. Ve směsi důkladně obalíme kroužky z kalamárů.

 

  • Zelenou papriku rozpůlíme, zbavime semen a nakrájime na proužky.

 

  • V předehřatém woku rozehřejeme arašidový olej.

 

  • Přidáme papriku a červenou cibuli a opékáme je za stálého míchání 2 minuty.

 

  • Když zelenina začne měknout, přidame kroužky z olihni a opékáme je 5 minut.

 

  • Do woku přidáme omáčku z černých bobů a směs prohříváme, dokud šťáva nezačne bublat.

 

  • Pokrm rozdělime do nahřatých misek a hned podávame.

 

0