Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Grilovaný mořský vlk

mořský vlk1 kus (300 g)
limetka0,5 ks
olivový olej5 lžic
česnek1 stroužek
sůl0,5 lžičky
tymiánpodle chuti

Do olivového oleje přidejte nasekaný česnek, sůl, nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu z poloviny limetky (nebo citronu), několik listů čerstvého tymiánu (můžete použít rozmarýn). Promíchejte.

Rozmražené a vykuchané ryby zevnitř i zvenčí promažte připraveným olejem a nechte v chladu asi 15 minut naložené. 

Smažte filety na dobře vyhřátém grilu po dobu 10 minut z každé strany, během smažení potírejte kořeněným olejem.

Připravit je můžete nejen na grilu, ale také v troubě či na pánvi.

Připaveného mořského vlka podávejte s kořeněným olejem v omáčníku, ozdobeném několika nakládanými kapary.

0