Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Grilovaný mořský vlk

mořský vlk1 kus (300 g)
limetka0,5 ks
olivový olej5 lžic
česnek1 stroužek
sůl0,5 lžičky
tymiánpodle chuti

Do olivového oleje přidejte nasekaný česnek, sůl, nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu z poloviny limetky (nebo citronu), několik listů čerstvého tymiánu (můžete použít rozmarýn). Promíchejte.

Rozmražené a vykuchané ryby zevnitř i zvenčí promažte připraveným olejem a nechte v chladu asi 15 minut naložené. 

Smažte filety na dobře vyhřátém grilu po dobu 10 minut z každé strany, během smažení potírejte kořeněným olejem.

Připravit je můžete nejen na grilu, ale také v troubě či na pánvi.

Připaveného mořského vlka podávejte s kořeněným olejem v omáčníku, ozdobeném několika nakládanými kapary.

0