Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Filety z hejka na smetaně

 

filety z hejka2 kusy
máslo70 g
hladká mouka1 lžice
houby100 g
citron1 kus
smetana150 g
rybí vývar0,5 l
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
  • Houby nakräjime a podusime 4 až 5 minut na másle. Zalijeme citronovou štävou.

 

  • Vývar z hub slijeme, propasírujeme a dáme stranou.

 

  • Z másla a mouky uděláme světlou jišku.

 

  • Do rybího vývaru přidáme smetanu a znova uvedeme na 3 minuty do varu na prudkém ohni spolu s vývarem z hub.

 

  • Jišku zalijeme vzniklou omáčkou, rozšleháme a na mirném ohni ještě 3 minuty povaříme.

 

  • Plátky hejka a houby narovnáme do zapékací misy a přelijeme omáčkou.

 

  • Dáme na několik minut pod gril. Omáčka by měla na povrchu „zesklovatět”.

 

  • Ihned podáváme v zapékaci mise.

 

0