Filety z hejka na smetaně
filety z hejka2 kusy
máslo70 g
hladká mouka1 lžice
houby100 g
citron1 kus
smetana150 g
rybí vývar0,5 l
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
- Houby nakräjime a podusime 4 až 5 minut na másle. Zalijeme citronovou štävou.
- Vývar z hub slijeme, propasírujeme a dáme stranou.
- Z másla a mouky uděláme světlou jišku.
- Do rybího vývaru přidáme smetanu a znova uvedeme na 3 minuty do varu na prudkém ohni spolu s vývarem z hub.
- Jišku zalijeme vzniklou omáčkou, rozšleháme a na mirném ohni ještě 3 minuty povaříme.
- Plátky hejka a houby narovnáme do zapékací misy a přelijeme omáčkou.
- Dáme na několik minut pod gril. Omáčka by měla na povrchu „zesklovatět“.
- Ihned podáváme v zapékaci mise.