Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Barbecue omáčka s pečenou tilápii

cibule6 kus
česnek3 stroužky
olej4 lžice
kečup125 ml
hnědý cukr300 g
sůlpodle chutě
bilý vinný ocet4 lžice
mleté hořčičné semínko1 lžička
 
pepřpodle chutě
červená, zelená a žlutá paprikapo 1 kuse
rozmarýna1/2 lžičky
filety z tilapii800 g
máslo2 lžíce

 

  • Oloupeme cibule a česnek. Stranou odložime 3 cibule, zbývající spolu s česnekem nasekáme.

 

  • Osmahneme je na 2 lžících oleje. Přidáme kečup, 1 lžičku soli, ocet a mletou hořčici.

 

  • Ochutíme pepřem a vařime asi 10 minut.

 

  • Rozpůlíme a očistíme papriky. Omyjeme je a nakrájíme na kousky.

 

  • Na osminky pokrájíme odložené cibule.

 

  • Oboji asi 10 minut smažíme na oleji. Osolíme, opepříme a ochutíme rozmarýnou.

 

  • Omyjeme filety z tilápie a osušíme je. V pánvi rozpustíme máslo a rybu na něm po obou stranách osmažíme.

 

  • Hotové filé rozdělíme na talire, přidáme zeleninu a přelijeme omáčkou.
0