Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Zavináče ze sledě

 

voda200 ml
ocet300 ml
celý pepř8 zrnek
bobkové listy2 ks
sůlpodle chutě
cukrpodle chutě
sledě8 ks
cibule1 ks
kysané zelí200 g
malá červená paprika1 ks
kyselé okurky2 ks
kopr

 

  • Připravíme si nálevu vody a octa, přidáme celý pepř, bobkový list, lžičku soli a lžičku cukru. Nálev krátce povaříme a necháme vychladnout.

 

  • Sledě omyjeme, očistíme, odřízneme hlavy a vykostíme. Vykoštěné půlky znovu opláchneme a osušíme ubrouskem.

 

  • Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky. Papriku a okurky nakrájíme na tenčí proužky nebo hranolky.

 

  • Sledě si položíme kůží dolů, osolíme, rozdělíme na ně kysané zelí, cibuli, papriku a okurky, svineme a spojíme párátkem.

 

  • Zavináče naskládáme do sklenice a zalijeme nálevem. Přidáme snítky kopru a necháme odležet v chladničce alespoň 7 dní.

 

NÁS TIP

 

  • Nasolené plátky sledě můžete potřít hořčicí.

 

0