Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tygří krevety s česnekem

vyloupané a uvařené velké tygří krevety450 g
olivový olej125 ml
nadrobno nakrájené stroužky česneku4 ks
červené čili papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno2 ks
nahrubo nakrájená čerstvá petrželka2 lžice
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
klinky citronuna ozdobu
čerstvá bagetajako příloha

Skvělé tygří krevety s česnekem

 

  • Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme na mírném ohni olej.

 

  • Přidáme česnek a nakrájené čili papričky a opékáme je 1-2 minuty, až změknou. Česnek však nesmí zhnědnout.

 

 

  • Pánev nebo wok odstavíme.

 

  • Přidáme petrželku a důkladně promícháme.

 

  • Hotový pokrm pak podle chuti osolíme a opepříme.

 

  • Krevety s česnekem rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme klínky dobře omytého citronu a podáváme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

 

RADA

 

Krevety změní barvu na jasně růžovou, nesmějí se však zahřívat příliš dlouho, aby nebyly tuhé.

 

0