Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tuňákové těstoviny arrabiata

 

tuňák ve vlastní štávě, scezený2 konzervy x 200g
krátké těstoviny (vrtule nebo fusilli)250g
rozmixovaná bageta25 g
drcená rajčata2 konzervy x 400g
směs zelených a černých oliv, odpeckovaných50 g
červená a žlutá paprika, na nudličky2 ks

 

panenský olivový olej1 lžice
drcený česneku2 stroužky
drcený chillišpetka
strouhaný parmazán2 lžice
cukršpetka
sůlpodle chuti
  • Na oleji opékejte papriky 5 minut dozlatova.

 

  • Přidejte česnek, chilli a michejte ještě 30 sekund.

 

  • Pak vlijte rajčata z konzervy a přidejte olivy.

 

  • Osolte, mirné osladte a přivedte k varu.

 

  • Nepřiklopené vařte 10 minut.

 

  •  Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.

 

  • V troubě předehřejte gril.

 

  • Slijte těstoviny a promíchejte je s připravenou omáčkou a s nahrubo rozmělněným tuňákem.

 

  • Dejte do zapékací nádoby.

 

  • Promíchejte rozmixovaný chleba s parmazánem a posypte směs v nádobě.

 

  • Dejte pod gril na 3-4 minuty, až bude povrch zlatavý.

 

  • Podávejte doplněné lehkým zeleným salátem.

 

0