Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tuňákové placičky s kapary

 

moučné brambory (varný typ C)600 g
máslo100 g

 

konzervy tuňáka, slitého a rozdrobeného2 x 185 g

 

jarní cibulky, nakrájené nadrobno4 ks
kapary1 lžice
vejce1 ks
hladká mouka na poprášení2 lžíce

 

citronová štáva2 lžíce
slunečnicový olej1 lžice
polníček nebo rukola na ozdobení
tatarská omáčka a citron k podávání
pepřpodle chuti
sůlpodle chuti
  • S konzervou tunaka, pár bramborami a několika dalšími přísadami ze spiže může vykouzlit i začátečnik luxusní večeři.

 

  • Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky.

 

  • Uvařte je v osolené vode doměkka a rozmačkejte s polovinou másla.

 

  • Po vychladnutí je promíchejte s tuňákem, jarní cibulkou, kapary, vejcem a 2 lžičkami citronové štávy.

 

  • Osolte a opepřete. Zformujte 8 placiček.

 

  • Zlehka je obalte v mouce a opékejte z obou stran dozlatova na zbylém másle smíchaném se lžící oleje.

 

  • Podávejte ozdobené polníčkem nebo rukolou, s tatarskou omáčkou a měsíčky citronu.

 

  • Jako příloha se hodí třeba bramborový salát.

 

0