Tuňákové placičky s kapary
moučné brambory (varný typ C)600 g
máslo100 g
konzervy tuňáka, slitého a rozdrobeného2 x 185 g
jarní cibulky, nakrájené nadrobno4 ks
kapary1 lžice
vejce1 ks
hladká mouka na poprášení2 lžíce
citronová štáva2 lžíce
slunečnicový olej1 lžice
polníček nebo rukola na ozdobení
tatarská omáčka a citron k podávání
pepřpodle chuti
sůlpodle chuti
- S konzervou tunaka, pár bramborami a několika dalšími přísadami ze spiže může vykouzlit i začátečnik luxusní večeři.
- Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky.
- Uvařte je v osolené vode doměkka a rozmačkejte s polovinou másla.
- Po vychladnutí je promíchejte s tuňákem, jarní cibulkou, kapary, vejcem a 2 lžičkami citronové štávy.
- Osolte a opepřete. Zformujte 8 placiček.
- Zlehka je obalte v mouce a opékejte z obou stran dozlatova na zbylém másle smíchaném se lžící oleje.
- Podávejte ozdobené polníčkem nebo rukolou, s tatarskou omáčkou a měsíčky citronu.
- Jako příloha se hodí třeba bramborový salát.