Tempura s plody moře
velké syrové krevety, vyloupané a bez střívek8 ks
kroužky z kalamárů8 ks
směs na tempuru150g sáček
vyloupané mušle sv.Jakuba4 ks
pevné rybí maso, nakrájené na proužky200 g
rostlinný olej na smažení
několik kapek sezamového oleje
japonská sójová omáčka k namáčení
Tempura
- Krevety mírně nařízneme na spodní straně, aby se při smažení nekroutily. Z kroužků z kalamárů odstraníme blány.
- Směs na tempuru smícháme s vodou podle návodu na obalu. Získáme těstíčko s hrudkami a bublinkami. Nesnažte se připravit hladké těstíčko, bylo by těžké. Všechny plody moře a proužky rybího masa ihned obalíme v těstíčku.
- Ve woku rozehřejeme vysokou vrstvu rostlinného oleje na teplotu 180-190 °C a přidáme několik kapek sezamového oleje.
- V oleji osmažíme po 2-3 kusech všechny obalené kousky na velmi bledou zlatou barvu (2-3 minuty). Kdybychom smažili více kusů najednou, neměl by olej správnou teplotu a těstíčko by bylo rozmáčené.
- Hotové kousky odkládáme lopatkou s otvory na vrstvu papírových utěrek, aby se z nich odsálo co nejvíce tuku. Podáváme je velmi horké s japonskou sójovou omáčkou k namáčení.