Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Temaki s krevetami a pestrou zeleninou

 

mladé hrachové lusky175 g
mladé mrkvičky175 g
ředkve (asi 250 g)3 ks
krevety (předvařené)120 g
mirin2 lžice
majonéza2
sójová omáčka2 lžičky
připravená rýže sushi175 g
nori3 plátky
wasabi1-2 lžičky

Temaki s krevetami a pestrou zeleninou

 

  • Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlime. Mrkve a ředkve oloupeme. Mrkve podélně rozpůlime, ředkve nakrájíme na asi 7 cm dlouhé a ¹/, cm široké proužky a lehce osolime. 

 

  • Proužky mrkve a lusky povaříme asi 1 minutu ve vařící vodě, ochladíme a necháme dobře okapat v cedniku.

 

  • Proužky zeleniny smícháme a rozdělíme na 6 porci. Krevety marinujeme asi 10 minut v mirinu. Majonézu smícháme se sójovou omáčkou.

 

  • Z rýže sushii vytvarujeme v navlhčených dlaních 6 stejně velkých válečků.

 

  • Plátky nori podélně rozpulime. Polovinu plátku položíme hladkou stranou dolů na levou dlaň.

 

  • Na horní polovinu uložíme váleček rýže, potřeme jej trochou pasty wasabi, obložime proužky zeleniny, krevetou a sójovou majonézou, pevně přitiskneme a plátek nori zamotáme do kornoutku.

 

 

0