Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tamago yaki (vaječná omeleta)

 

vejce10 ks

 

vývar dashi90 ml

 

rýžové vino mirin3 lžičky

 

saké2 lžičky

 

sójová omáčka1 lžička

 

cukr60 g

 

sůlšpetka

 

rostlinný olej na smažení omelety100 ml

 

 

Tamago yaki

 

  • Do rendliku nalijeme vývar dashi. Přidáme sůl, cukr, sójovou omáčku, saké a mirin a směs zahřejeme.

 

  • Vše promícháme tak, aby se cukr i sůl rozpustily. Necháme vychladnout v chladničce.

 

  • Po vychladnutí přidáme vejce, rozšleháme hůlkami a necháme odpočinout 2 hodiny v ledničce. Všechny chutě se tak lépe spojí.

 

  • Pánev vytřeme olejem. Do rozpálené pánve rovnoměmě nalijeme část vaječné směsi, je to zhruba 100 ml.

 

  • Jakmile směs zatuhne, přeložíme ji na třetinu, kterou ponecháme v pánvi.

 

  • Pánev znovu vytřeme olejem a přilijeme další část vaječné směsi, opět zhruba 100 ml. Vejce necháme zatuhnout. Znovu přeložíme na třetiny.

 

  • Přilijeme další naběračku směsi. Tentokrát už skládáme zatuhlou část omelety pouze na polovinu.

 

  • Hotovou omeletu v pánvi nadzdvihneme, aby se další směs mohla dostat pod již opečenou část omelety a roztéct se po celé ploše pánve. Tím se jednotlivé vrstvy omelety spojí dohromady.

 

  • Pánev znovu vytřeme a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškerou vaječnou směs.

 

  • Hotovou omeletu vytvarujeme, vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

 

 

0