Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Štítník se zeleninou

 

 
filety z štítníka1.2 kg
hladká mouka40 g
mrkev2 ks
petržel1 ks
celer1 ks
pórek1 ks
cibule2 ks
olej1 sklenice
rajčatový protlak1 konzerva (150 g)
petrželová naťpár snítek
cukr1 lžice
bílý pepř1 lžička
sůl1 lžice
  • Filety z štítníka opláchneme, necháme okapat, naporcujeme, mírně osolíme a necháme odpočinout 20 minut. Pak obalime v mouce a smažime dozlatova.

 

  • Kořenovou zeleninu očistime, omyjeme a nastrouháme. Porek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

 

  • Na pánvi rozehejeme 2 lžice oleje a osmahneme cibuli a pórek.

 

  • Zeleninu podusíme na zbylém tuku, pak přidáme 1 sklenici vody a ještě chvili dusíme na mirném ohni.

 

  • Po 20 minutách přidáme rajský protlak, cibuli a porek, dochutíme soli, pepřem a cukrem.

 

  • Připravené rybí filé položíme na hlubokou servírovací misu, přikryjeme horkou zeleninou a ozdobime petrželovou natí.
0