Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Sledě na antverpský způsob

sledě4 kusy
olej1 sklenice
strouhaný muškátový ořišekpodle chutě
hořčice1 lžice
máslo80 g
žloutek1 kus
kerblík nebo anýz1 svazek
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
  • Sledě vykucháme, omyjeme a po stranách dvakrát nebo třikrát nařízneme ostrým špičatým nožem. Osolíme a opepříme.

 

  • V hlubokém talíři si připravime marinádu ze 2 sklenice oleje, štávy z jednoho citronu a špetky strouhaného muškátu.

 

  • Sledě zalijeme touto marinádou a necháme je hodinu macerovat.

 

  • Mezitim si připravime pikantni vaječnou omáčku.

 

  • V malem rendličku, který umístíme do vodní lázně, smicháme máslo s 1 polévkovou lžici ostré hořčice, přidáme vaječný žloutek, citronovou štávu a sklenici vody.

 

  • Mirně osolíme, opepříme, přidáme sekaný kerblik a několik minut šleháme na mirném ohni.

 

  • Omáčku sejmeme z ohne a necháme vychladnout.

 

  • Sledě vyjmeme z marinády, necháme je okapat na kuchynskem papire a umistime je na gril nad pánev na zachyceni štávy.

 

  • Ryby grilujeme 4 až 5 minut z každé strany.

 

  • Servírovaci misu vyložíme listy hlávkového salátu a na ně rozložime ryby.

 

  • Omačku podáváme v omáčniku.

 

0