Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Slávky v kokosové omáčce

 

slávky2 kg
čerstvé červené chilli papričky2 ks
citrónová tráva1 stonek
cibule1 ks
šťáva z 1 citrónu
sušený koriandr1 lžička
kurkuma1/2 lžičky
kokosové mléko500 ml
rybí vývar500 ml
olivový olej3 lžice
rybí omáčka1/2 Ižičky
čerstvý koriandr1 svazeček

 

Slávky v kokosové omáčce

 

  • Chilli papričky zbavené jadérek a citrónovou trávu nasekáme najemno.

 

  • Pridáme citrónovou štávu a rozmixujeme se sušeným koriandrem a kurkumou.

 

  • V širokém hrnci rozehřejeme olivový olej a asi 5 minut na něm za stálého michani opékáme rozmixovanou pastu.

 

  • Přilijeme rybí vývar i kokosové mléko a rybí omáčku.

 

  • Provařime, přidáme omyté slávky a příkryté vařime asi 8 minut, až se slávky otevřou.

 

  • Servirujeme ozdobené čerstvým koriandrem. Podáváme s pečivem.

 

0