Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Sezamovo-sójový dresink

 

sezamový olej1 lžice

 

rostlinný olej2 lžice

 

najemno nakrájený česnek2 stroužky

 

najemno nakrájený zázvor2 lžičky

 

sušená chilli paprička1 ks

 

tmavá sójová omáčka3 lžice

 

sladké japonské saké mirin2 lžice

 

opražené semínka bílého sezamu2 lžice

 

 

Sezamovo-sójový dresink

 

  • Na středním plameni smíchejte v kastrolu sezamový a rostlinný olej.

 

  • Až se olej rozpálí, přidejte česnek a osmahněte dozlatova. Nesmíte ho spálit!

 

  • Kastrol odstavte z plotny a vyjmete česnek, osušte ho na papírové utěrce. Můžete ho později použit jako ozdobu pro vaše jídlo.

 

  • Do odstaveného kastrolu přidejte zázvor a chilli papričku. Olej je stále horký a zbytkové teplo postačí k úpravě přidaných ingrediencí.

 

  • Až olej vystydne, přidejte tmavou sójovou omáčku, saké mirin a sezamová semínka. V lednici můžete skladovat několik týdnů.

 

 

0