Pražma pečená na cibuli s cherry rajčatky
kuchaná pražma2 ryby po 600-700 g
cibule500 g
česnek1 stroužek
cherry rajčátka20 ks
svazek zelené petržele200 g
bilé vino 50 ml
tymiánněkolik snitek
bobkové listy2 ks
olivový olej200 g
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti
Pražma pečená na cibuli s cherry rajčatky
- Oloupanou cibuli nakrajíme na kostičky a na olivovém olej 5 minut opékáme.
- Vnitřek očištěných ryb pražmy vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložime snitku tymiánu a jeden bobkový list.
- Pekáček vyložime opečenou cibuli, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme.
- Na směs položíme ryby, které obložime rajčátky, zbytkem bylinek a vše pokropime vínem.
- Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otocime.
- Rajčátka můžeme péct i se stonky, což vypadá velmi hezky. Podáváme s bramborami pečenými či vařenými ve slupce nebo s rýži.