Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Pražma pečená na cibuli s cherry rajčatky

 

kuchaná pražma2 ryby po 600-700 g
cibule500 g
česnek1 stroužek
cherry rajčátka20 ks
svazek zelené petržele200 g
bilé vino 50 ml
tymiánněkolik snitek
bobkové listy2 ks
olivový olej200 g
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

Pražma pečená na cibuli s cherry rajčatky

 

 

  • Oloupanou cibuli nakrajíme na kostičky a na olivovém olej 5 minut opékáme.

 

  • Vnitřek očištěných ryb pražmy vytřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a vložime snitku tymiánu a jeden bobkový list.

 

  • Pekáček vyložime opečenou cibuli, zasypeme nasekanou zelenou petrželkou, osolíme a opepříme.

 

  • Na směs položíme ryby, které obložime rajčátky, zbytkem bylinek a vše pokropime vínem.

 

  • Pečeme 30 minut při 170 °C. Asi po 15 minutách rybu otocime.

 

  • Rajčátka můžeme péct i se stonky, což vypadá velmi hezky. Podáváme s bramborami pečenými či vařenými ve slupce nebo s rýži.

 

0