Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Pomazánka z uzené makrely

 

stažená uzená makrela300 g
zakysaná smetana6 lžic
máslo, ktere necháme v teple změknout8 lžic
nasekaná čerstvá petrželka2 lžice
citronová šťáva1-2 lžice
lístky čekankového puku nebo petrželky na ozdobu
černý pepřpodle chuti
podáváme s plátky toastoveho chleba nakrájeneho na třetiny

 

Pomazánka z uzené makrely

 

  • Makrelu zbavíme všech jemnych kosti a maso rozmačkame vidličkou.

 

  • Makrelu smícháme se zakysanou smetanou a s máslem.

 

  • Přisypeme petržel, přilijeme citronovou šťávu a dochutime pepřem.

 

  • Směs přesypeme do misky, lehce zakryjeme a 6 – 8 hodin nebo přes noc necháme uležet v lednici.

 

  • Asi 30 minut před podáváním vyjmeme pomazánku z lednice a necháme ji zahřát na pokojovou teplotu.

 

  • Podáváme ozdobenou lístky čekankového puku nebo petrželkou a přikusujeme toastový chléb.

 

  • TIP ŠÉFKUCHARE  Aby byla pomazánka méně kalorická a méně sytá, můžeme zakysanou smetanu nahradit 210 g nízkotučné smetany nebo tvarohem.

 

  • Pomazánku můžeme podle libosti dochutit křenem.
0