Nigiri ze slávek jedlých s petrželí
nakládané velké slávky jedlé10 ks
petržel4 snítky
připravené rýže sushi200 g
wasabi2 x na špičku nože
Nigiri ze slávek jedlých s petrželí
- Slávky slijeme a necháme v cedníku dobře okapat (místo nakladáných slávek můžete použít syrové slávky, uvařené, osolené, opepřené a posypané muškátovým oříškem)
- Petržel omyjeme a osušíme. Několik lístků dáme stranou na ozdobení, zbytek nasekáme.
- Z připravené rýže sushi vytvarujeme navlhčenýma rukama 10 stejně velkých válečků rýže a na spodni straně je poněkud zploštíme.
- Spodní stranu rýže opatrně přitiskneme do nasekané petržele.
- Každý rýžový váleček nigiri potřeme trochou pasty wasabi, položíme na ni listek petržele a slávku. Obojí lehce přitiskneme.
- Nigiri ze slávek jedlých upravíme na bambusový podnos a dle chuti podáváme se sójovou omáčkou.