Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Nákyp s krabím masem

 

máslo na vytření formy
strouhanka25 g
máslo3 lžíce
nadrobno nakrájená cibule1 ks
prolisovaný stroužek česneku1 ks
práškové hořčice (hořčičné moučky)2 lžičky
hladká mouka25 g
mléko225 ml
nastrouhaný sýr gruyère50 g
vejce3 ks
krabí maso230 g
nakrájená pažitka2 lžíce
kajenský pepřšpetka
sůl a pepřpodle chuti

Nákyp s krabím masem

 

  • Formu na nákyp o objemu 1,5 I vytřeme důkladně máslem a vysypeme strouhankou. Nadbytečnou strouhanku setřepeme a formu postavíme na plech na pečení.

 

  • V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za občasného zamíchání ji opékáme 8 minut doměkka, nesmí však zhnědnout. Přidáme česnek a za stálého míchání ho opékáme 1 minutu.

 

  • Potom vmícháme práškovou hořčici a mouku a zahříváme 1 minutu. Pokračujeme v míchání a přiléváme mléko, přivedeme k varu a 2 minuty vaříme.

 

  • Odstavíme a vmícháme sýr. Necháme mírně vychladnout.

 

  • Do směsi v rendlíku vmícháme žloutky, potom krabí maso, pažitku, kajenský pepř, sůl a černý pepř.

 

  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi s krabím masem. Hmotu naneseme do formy.

 

  • Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 25 minut, dokud nákyp nenabude na objemu a nezezlátne na povrchu. Ihned podáváme.
0