Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Nakládaný zázvor

 

čerstvý zázvor1 kg

 

cukr 300 g

 

ryžový ocet150 ml

Nakládaný zázvor

  • Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do kastrolu dáme vařit vodu.

 

  • Do vloucí vody dáme spařit plátky zázvoru cca na 1 minutu, zázvor musí zůstat křupavý.

 

  • Poté zázvor scedíme a zchladíme ve studené vodě, znovu scedíme a dáme do misky.

 

  • Ocet a cukr svaříme v rendlíku. Ještě horké nalijeme na zázvor a necháme vychladnout. Takto připravený zázvor v lednici vydrží i 6 měsíců.

 

  • Pokud nechcete zázvor připravovat sami doma, můžete ho koupit u nás v e-shopu již připravený 🙂
0