Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Nadýchaná omeleta s krevetami

 

vařené vyloupané krevety120 g
nakrájené jarní cibulky4 ks
nastrouhané cukety60 g
vejce, žloutky a bílky zvlášť4 ks
několik kapek omáčky tabasco
mléko3 lžice
sůl a pepřpodle chuti
kukuřičný nebo olivový olej1 lžice
strouhaný čedar30 g

Nadýchaná omeleta s krevetami

 

  • Krevety osušime papírovými utěrkami, smícháme s jarnimi cibulkami a cuketami a odiožime. 

 

  •  Žloutky rozšlehame vidlickou s omáčkou tabasco, mlékem, soli a pepřem. 

 

  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně do něho vmícháme směs se žloutky tak, aby zůstal co nejvíce nadýchaný.

 

  • Na velké panvi s nepřilnavým povrchem, ve které je možné zapékat pod grilem, rozehřejeme olej a opečeme omeletu z jedné strany (4-6 minut). Předehřejeme gril.

 

  • Na vaječnou směs rozložíme krevety s cibulkami a cuketami, posypeme je sýrem a zapečeme pod grilem dozlatova (2-3 minuty). Omeletu nakrájíme na klíny a ihned podáváme.

 

0