Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Máslová ryba z trouby s cibulí a rajčaty

 

cibule1 kus
česnek1 stroužek
rajčata4 kusy
tymian2 snítky
citron1 kus
máslová ryba porce800 g
čerstvě mletý pepř podle chutě
bobkové listy2 kusy
olivový olej1 lžice
bílé víno4 lžice
rybí nebo drůběží fond125 ml
nasekaná petrželka ma posypání
  • Troubu předehřejeme na 200 °C.

 

  • Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek na malé kostičky.

 

  • Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájime na dilky. Tymián oplachneme a otukáme dosucha.

 

  • Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.  Máslovou rybu opláchneme a osušíme.

 

  • Cibuli, česnek a tymián rozložime na dno žáruvzdorné formy – forma musí být tak velká, abychom do ní rybu mohli naskládat s dostatečným odstupem mezi jednotlivými filety.

 

  • Rybu osolíme a opepříme. Rybu poklademe plátky citronu a do mezer mezi filety vložíme rajčata a bobkový list.

 

  • Olivový olej smícháme s bílým vínem a fondem. Touto směsí pokapeme kousky ryby a vše dáme na 20 minut péct do předehřáté trouby.

 

  • Hotové vyndáme z trouby, podle chuti posypeme petrželkou a ihned podáváme.

 


 

  • S olivami: Před pečením můžete k rybě ještě přidat rozpůlené černé olivy bez pecek. Tymián v tom případě nahrad’te 2 snítkami rozmarýnu.

 


  • Šikovný tip: Vhodnými přílohami jsou bramborová kaše nebo křupavá bageta.

 

  • Připraveno předem: Všechny ingredience můžete předem naskládat do formy a zakryté uchovat v chladničce. 15 minut před pečením je vyndejte z chladničky a rybu poté upečte v troubě podle popisu.
0