Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Marinovaný losos s bazalkou

 

filety z lososa900 g
cukr50 g
morská sůl50 g
nadrobno nakrajene čerstvá bazalka5 lžic
nastrouhana kůra ze 2 limet
bílý pepř, mírně rozdrcený1 lžička

ZÁLIVKA
rýžový ocet200 ml
cukr5 lžic
nastrouhana kuraz 1 limety
anglická hořčice1/2 lžicky
nahrubo nakrajené čerstve bazalka3 lžíce
nakladaný zázvor, nakrájený nadrobno1 lžice

OBLOHA
 
různé zelené listy, například ledový salát, špenát, polniček a roketa150 g
plátky limety
čerstva bazalka
pažitka

 

Marinovaný losos s bazalkou

 

  • Z masa odstraníme pinzetou pripadné kosti.

 

  • Maso opláchneme pod studenou tekouci vodou, osušíme papirovou utérkou a rozložíme do vellké zapékaci misky.

 

  • Posypeme je rovnomerné cukrem, monikou soli, nakrájenou bazalkou, limetovou kurou a blym peprem.

 

  • Misu překryjeme a maso necháme 24-48 hodin v dilednice marinovat. Behem uvedené doby je několikrát obrátime.

 

  • Připravíme zálivku: Rýžový ocet a cukr mícháme v rendliku na mirném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí.

 

  • Potom přivedeme tekutinu k varu a povaříme 5-6 minut. Jeji objem se tim zmenši zhruba o tretinu.

 

  • Rendlík odstavíme a do zálivky vmícháme limetovou kůru a hořčici.

 

  • Lososa vyjmeme z marinády a otfeme papirovout utěrkou. Ostrým nožem pak maso nakrájíme na velmi tenké plátky.

 

  • Do zálivky vmicháme nadrobno nakrájenou bazalku a zázvor.

 

  • Salátové listy upravime na 6 talířů a pokapeme trochou zálivky.

 

  • Nakrájeného lososa rozdělíme na salát, pokapeme zbylou zálivkou, odobime platky limetky, listky bazalky a pažitkou a ihned podivame.

 

0