Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Madarský rybí guláš

rybí filety bez kůže1 kg
slunečnicový olej3
červená paprika, nakrájená na nudličky1-2
velká cibule nakrájená nadrobno1 ks
hladká mouka na obalení
mletá sladká paprika2 lžice
polosuché bílé víno100 ml
čerstvá nasekaná petrželka1 lžice
čerstvý nasekaný kopr1 lžice
zakysaná smetana250 ml
mořská sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

 

  •  Zbavte ryby největších kostí a nakrájejte je na kostky o hraně 2,5cm.

 

  • Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.

 

  • V kastrolu na oleji opékejte po částech 3-4 minuty dozlatova.

 

  • Do kastrolu dejte cibuli a opékejte ji 3 minuty doměkka.

 

  • Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne.

 

  • Vmíchejte sladkou papriku.

 

  • Po minutě zalijte vínem, přivedte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří.

 

  • Vratte rybu a přidejte bylinky, případně dosolte.

 

  • Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu.

 

  • Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

 

NĚCO NAVÍC
* Každý guláš je lepší druhý den.
Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
0