Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Krevety s limetami

 

limety4 ks
syrové nevyloupané obří krevety12 ks
nadrobno nakrájené stroužky česneku3 lžice
trocha sherry fino
sůl a pepřpodle chuti
nakrájená petrželka3 lžice

Krevety s limetami

 

  • Ze dvou limet ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbyvajicí 2 limetky nakrajime na klínky a odložíme. 

 

  • Z krevet odstranime hlavičky a končetiny, krunýře a ocásky ponecháme.

 

  • Ostrým nožem nařízneme každou krevetu na hřbetě a vytáhneme z ní tmavou “žilku”. Krevety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.

 

  • Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme česnek a opékame ho půl minuty.

 

  • Na ochuceném oleji potom opékáme za občasného zamíchání krevety 5 minut, dokud nezrůžovi a nezačnou se kroutit. Vmicháme do nich limetovou kůru a šťávu, pokapeme je sherry a promícháme.

 

  • Krevety osolíme a opepříme, posypeme petrželkou, rozdělíme na talíře a podaváme horké s odloženými klínky limet. 

 

0