Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Krevetové kari

cibule1 ks
česnek2 stroužky
máslo30 g
kari koření2 lžice
kokosové mléko400 g
syrové loupané velké krevety500 g
citronová štáva1 lžice
sůlpodle chuti

Krevetové kari


  • Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky.

 

  • Na velké pánvi při mirné teplotě rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a rozmačkaný česnek a obojí za stálého míchání 3-4 minuty dusíme.

 

  • Na cibuli a česnek na pánvi nasypeme karí koření a za stálého míchání dusíme dál, až se koření rozvoní.

 

  • Poté přimícháme kokosové mléko.

 

  • Omáčku necháme 5 minut probublávat, až poněkud zhoustne.

 

  • Krevety vložíme do omáčky a zakryté necháme 5 minut povařit.

 

  • Omáčku dochutíme citronovou štávou a špetkou soli. Ihned podáváme.

 

  •   Šikovný tip: Vhodnou přílohou jsou rýže basmati s čatní nebo zelené fazolky.

Kokosové mléko si připravíte sami: 

 

  • 250 g strouhaného kokosu svařte v 500 ml vody.

 

  • Sundejte z plotny, nechte asi 15 minut odstát a poté tyčovým mixérem rozmělněte na jemné pyré.

 

  • Krém nalijte přes jemné síto do mísy a přitom vařečkou vymačkejte tekutinu z kokosových hoblin

 

0