Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Kambala s hořčičnou majonézou a cuketou

 

cukety4 ks
olivový olej1 lžice
sůlpodle chuti
čerstvě mletý pepřpodle chuti
filety z kambaly 400 g
majonéza4 lžice
dijonská hořčice2 lžičky
estragon2 snítky
pomeranč2ks

Žlutoploutvá kambala s hořčičnou majonézou a cuketou


  • Troubu předehřejeme na nejvyšší stupeň teploty.

 

  • Cuketu omyjeme, očistime a podélně rozpulime.

 

  • Mělkou formu na nákyp vymastíme trochou oleje.

 

  • Půlky cuket rozložíme do formy stranou řezu dospod, potřeme olejem, dáme do trouby a 3 minuty grilujeme.

 

  • Obrátíme, znovu potřeme olejem a grilujeme dalších 4-5 minut, až jsou pulky cuket opečené a měkké.

 

  • Vyndáme je z trouby, osolíme a opepříme.

 

  • Připravíme filety kambaly. Pečicí plech slabě namastíme olejem a rozložíme na něm filety stranou kůže dospod.

 

  • Majonézu smicháme s hořčicí a rovnoměrně jí potřeme kousky ryby.

 

  • Asi 2 minuty je restujeme pod grilem, až jsou propečené.

 

  • Pokud by příliš rychle dostávaly barvu, přemístíme plech na nižší rošt.

 

  • Estragon opláchneme a vytřepeme dosucha; otrháme lístky. Pomeranče omyjeme a osušíme.

 

  • Z jednoho pomeranče ostrouháme küru, druhý nakrájíme na dílky.

 

  • Cukety posypeme estragonem a pomerančovou kůrou.

 

  • Rybí filety dáme na ohřáté talíře. Obložime půlkami cuket a dílky pomeranče.

 

  • Ihned podáváme.

 


 

  • Alternativy: Cukety a rybí filety se dají také připravit přímo na grilu nebo na grilovací pánvi – vznikne tak na nich zajímavý mřížkový vzorek.

 


 

  • Šikovný tip: Jako přílohu podávejte italský bílý chléb nebo opečený toustový chléb.

 

  • Vhodným doplňkem je rajčatový salát s bazalkou a zálivkou z balzamikového octa a olivového oleje.

 

0