Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Kambala žlutoplouvá po italsku

olivový olej2 lžice
nadrobno nakrájená cibule1 ks
nakrájené stroužky česneku2 ks
nadrobno nakrájený čerstvý tymián2 lžičky
červené vino150 ml
nakrájená rajčata z konzervy800 g
cukršpetka
vypeckované černé olivy, nakrájené nahrubo50 g
vypeckované zelené olivy, nakrájené nahrubo 50 g
nakrajené kapary2 lžice
nahrubo nakrájená čerstvá bazalka2 lžíce
filety z kambaly 750 g
mozzarella, nakrájené na plátky 150 g
plátky limetky a petrželka na ozdobu
vařené ploché nudle jako příloha
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

 

Kambala žlutoplouvá po italsku

 

  • V rendlíku rozehřejeme olivový olej a opečeme cibuli, až změkne (5 minut), nesmí však změnit barvu.

 

  • Pridáme česnek a tymián a ještě minutu opékáme.

 

  • Zesilime oheň a do rendliku přidáme vino.

 

  • Povaříme do zhoustnutí, přidáme rajčata a cukr, rendlik přikryjeme pokličkou a omáčku 30 minut povaříme.

 

  • Pokličku odložime a omáčku vaříme dalšich 20 minut do zhoustnutí.

 

  • Vmícháme olivy, kapary a bazalku. Podle chuti osolime a opepřime.

 

  • Filety z kambaly žlutoplouvé rozložime v jedné vrstvé do zapékaci misky a naneseme na né omáčku.

 

  • Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C 20-25 minut, aż ryba téméř změkne.

 

  • Zapékací misku vyjmeme z trouby, na rybu urovnáme plátky mozzarelly a misku vrátime do trouby.

 

  • Pokrm zapékáme 5-10 minut, dokud se syr nerozpusti.

 

  • Kambalu po italsku rozdelíme na talife, obložíme plátky limety a petrželkou a podáváme s vařenými nudlemi.

 

OBMĚNA

 

Timto způsobem lze připravit jakoukoli bilou rybu, třeba filety tilapie nebo filety okouníka mořského.

 

0