Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Hoso-maki s okurkou, mrkví a rybou

 

mrkev200 g
saké4 lžíce
sůlpodle chuti
cukr1 zarovnaná lžička
čerstvé tmavéé filety z tuňáka100 g
salátová okurka¹/2
nori1 ¹/2 plátky
připravená rýže sushi300 g
wasabi1 zarovnaná lžička

Hoso-maki s okurkou, mrkví a rybou

 

Pestrá trojice, která nelahodí pouze oku: po třech variacích suši s různými vynikajícími náplněmi se probudí chuť na něco víc.

 

  • Mrkve očistíme, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné nudličky. Saké povaříme se 3 lžícemi vody, trochou soli a cukru. Přidáme nudličky mrkve a necháme asi 1 minutu povařit. Pak směs odstavíme z ohně a necháme zchladnout.

 

  • Filet z tuňáka opláchneme studenou vodou, osušíme a případné kosti odstraníme pinzetou. Filet nakrájíme dlouhým tenkým nožem na 2 mm tenké plátky.

 

  • Okurku omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Semínka vyjmeme a dužinu nakrájíme na 1 cm široké nudličky.

 

  • Plátky nori rozpůlíme. Polovinu plátku obložíme ¹/3 rýže suši, potřeme pastou wasabi, přidáme nudličky mrkve a plátek nori svineme. Váleček šikmo nakrájíme na 6 stejně velkých kousků.

 

  • Druhou polovinu plátku nori obložíme ¹/, rýže suši a potřeme trochou wasabi. Naplníme nudličkami okurky, svineme a šikmo nakrájíme na 6 kousků.

 

  • Poslední plátek nori obložíme zbývající rýží a smotanými plátky tuňáka, zamotáme a také šikmo nakrájíme na 6 kousků.

 

0