Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Hejk na víně

hladká mouka2 lžice
sůl a pepřpodle chuti
plátky z hejku (zhruba po 150 g)4 ks
suché bílé víno125 ml
olivový olej extra virgin4 lžice
stroužky česneku, nakrájené nadrobno2 ks
nakrájená petrželka25 g

Hejk na víně

 

  • Mouku nasypeme na velký talíř, osolíme a opepříme. Plátky hejka přitlačíme kůží dospod do ochucené mouky, nadbytečnou mouku setřepeme.

 

  • V kastrolu, který lze dávat do trouby, rozehřejeme olej na vysokou teplotu, přidáme plátky ryby kůží dospod a opékáme 3 minuty dozlatova.

 

  • Rybu obrátime, osolíme a opepříme, podlijeme vínem a do kastroli přidáme jarní cibulky, česnek a petrželku.

 

  • Kastrol dáme do trouby předehřáté na 230°c a rybu pečeme bez poklice 5 minut. Maso se musí snadno rozpadat na kousky.

 

  • Rybu na víně podáváme přímo z kastrolu.

 

0