frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Rybí karbanátky

 

rybí filety500 g
cibule1 ks
brambory500 g
rostlinný olej4 lžice
hladká mouka4 lžice
vejce2 ks
česnek2 stroužky
čerstvá petrželkapodle chuti
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

 

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozmačkejte.

V míse promíchejte rybí maso s nadrobno nakrájenou cibulí a vařenými bramborami, přidejte mouku a vejce podle potřeby, aby vznikla soudržná pevná hmota.

Směs ochuťte solí, pepřem a petrželkou. Dle potřeby ji zahusťte strouhankou a nechte chvilku v chladničce rozležet.

Navlhčenýma rukama odebírejte hmotu a tvarujte z ní silnější placičky o průměru zhruba 4 cm.

V pánvi rozpalte cca. půlcentimetrovou vrstvu tuku a smažte placičky z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky.

Podávejte doplněné míchaným salátem, domácími hranolky, různými dipy a pečivem podle chuti.

0