frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Pečené kroužky kalamárů

kalamáry400 g
parmazán200 g
strouhanka100 g
olivový olej2 lžice
česnek1 stroužek
citron0,5 ks
česnek1 stroužek
sójová omáčka2 lžice
mléta paprika2 špetky
kurkuma2 špetky
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

Tuby kalamárů rozmrazte, opláchněte a osušte.

Nakrájejte na kroužky široké 1 cm.

Smíchejte sójovou omáčku, olivový olej a šťávu z půlky citronu.

Vložte kroužky do hluboké nádoby, posypte paprikou, kurkumou, solí a pepřem, přidejte nasekaný česnek.

Zalijte připravenou marinádou, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.

Parmazán nastrouhejte na jemném struhadle a promíchejte se strouhankou.

Po uplynutí uvedené doby vyjměte kroužky kalamárů z marinády a obalte v strouhance s parmazánem.

Plech vyložte papírem na pečení, rozložte kroužky a pečte 15 minut při 180 ° C.

 

0