frozen fish and seafood from around the world

Belgická 14, Praha 2 (dispensing point)

Okouník mořský v asijském stylu

mořský okouník filety300 g
sójová omáčka2 lžice
olivový olej3 lžice
citronová šťava0,5 lžice
kořen zázvoru2 cm
chilli paprička0.5 ks
česnek3 stroužky
jarní cibulka2 stonky
sůlšpetka

Rozmrazte filety okouníka.

Česnek a zázvor nastrouhejte najemno.

Odstraňte semena z chilli a jemně nakrájejte. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.

V misce smíchejte česnek, zázvor, chilli, cibuli, rostlinný olej, sójovou omáčku, šťávu z poloviny citronu a sůl.

Udělejte malé řezy na každém kusu okouníka.

Složte ryby do hluboké nádoby, zalijte je marinádou a nechte v chladu asi 30 minut.

Troubu zahřejte na 180 °C. Ryby vložte do pekáčku a dejte do trouby na 15 minut, pak zapněte gril a pečte dalších 5 minut.

Podávejte tuto lahodnou rybu s jakoukoli přílohou.

0