frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Mušle sv. Jakuba ve smetanové omáčce

 

mušle sv.Jakuba6-8 ks
česnek2 stroužky
olivový olej2 lžice
suché bílé víno30 ml
smetana 10-20%100 ml
petrželky5-6 větviček
rybí nebo sójové omáčky1 lžice
parmezan50 g
kořenípodle chuti
Osmažte v olivovém oleji 2 plátky drceného česneku dozlatova.

Položte 6-8 mušlí a smažte pár minut.

V posledních deseti sekundách je dobré přidat trochu rybí omáčky (nebo sójové pro ty, kteří nemají rádi rybí omáčku).

Nalijte a odpařte 30 ml bílého vína.

Přidejte 100 ml smetany, 50 g strouhaného parmazánu, 5-6 nakrájených větviček petrželky.

Duste pokrm po dobu 3 minut a nechte pod víkem dalších 5 minut.

Mušle podávejte přímo ve smetanové omáčce.

 

Nejdůležitější věcí v tomto receptu je omáčka, kterou lze vařit předem.

Do smetany můžete přidat pepř, strouhaný muškátový oříšek, zázvor, skořici, nakrájenou citronovou tyčinku, trochu cukru, hořčičná zrna, vařit vše dohromady na požadovanou krémovou konzistenci a pak prolisovat, aby nezůstaly hrubé frakce.

0