frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Losos s pomerančovou omáčkou

 

filet z lososa4 ks

 

pomeranč1

 

javorový syrupčtvrt hrničku

 

olivový olej2 lžice

 

hnědý cukr3 lžice

 

pomerančový džus3 lžice

 

Lososa rozmrazte, opláchněte a osušte.

Odstraňte kůru z pomeranče, nakrájejte ji a osmažte na pánvi s olivovým olejem po dobu 2 minut. Nakrájejte pomeranč na plátky.

Připravte si polevu. Za tímto účelem zamíchejte opečenou pomerančovou kůru a hnědý cukr. Přidejte javorový sirup, pomerančový džem a džus. Dejte na mírný oheň a za občasného míchání duste.

Předehřejte troubu na 180 ° C, do pekáče vložte plátky pomenanče, nahoru filet z lososa.

Nalijte uvařenou polevu na ryby. Pečte v troubě po dobu 20 minut.

0