Losos s pomerančovou omáčkou
filet z lososa4 ks
pomeranč1
javorový syrupčtvrt hrničku
olivový olej2 lžice
hnědý cukr3 lžice
pomerančový džus3 lžice
Lososa rozmrazte, opláchněte a osušte.
Odstraňte kůru z pomeranče, nakrájejte ji a osmažte na pánvi s olivovým olejem po dobu 2 minut. Nakrájejte pomeranč na plátky.
Připravte si polevu. Za tímto účelem zamíchejte opečenou pomerančovou kůru a hnědý cukr. Přidejte javorový sirup, pomerančový džem a džus. Dejte na mírný oheň a za občasného míchání duste.
Předehřejte troubu na 180 ° C, do pekáče vložte plátky pomenanče, nahoru filet z lososa.
Nalijte uvařenou polevu na ryby. Pečte v troubě po dobu 20 minut.