frozen fish and seafood from around the world

Belgická 14, Praha 2 (dispensing point)

Košíky s lososem a červeným kaviárem

hotové košíky20

 

losos250 g

 

rajčata250 g

 

olivový olej3 lžice

 

slaný nebo uzený losos50 g

 

červený kaviár100 g

 

šťáva z ½ pomeranče

 

zakysaná smetana 15% -20%50 g

 

olivový olej35 g

 

citronová kůra35 g

 

suché bílé víno10 g

 

petrželka3 větvičky

 

citron na ozdobu1 kus

 

Filety lososa nakrájejte na 5-6 cm široké kusy a položte na plech.
Zabalte fólii tak, aby byla ryba zcela uzavřena.
Zapečte rybu na 15 minut v troubě, předehřaté na 230 °C.
Poté položte kousky ryb na papírový ručník, aby trochu vyschly.
Hotovou rybu vložte do hluboké misky a promíchejte vidličkou do hladka.
Slané ryby nakrájejte na velmi malé kostky.
Petržel opláchněte a jemně nakrájejte, nastrouhejte pomerančovou nebo citronovou kůru a vylisujte šťávu z pomeranče.
Přidejte do připravené rybí hmoty nakrájené slané ryby, petržel, pomerančový džus, strouhanou kůru, bílé víno, rozpuštěné máslo nebo olej, zakysanou smetanu, sůl a pepř, vše promíchejte, dokud není hladké, zakryjte misku potravinovou fólií a dejte do chladničky po dobu nejméně 1 hodiny.
Vyjměte paštiku z chladničky a čajovou lžičkou pokládejte do košíků, nahoře ozdobte červeným kaviárem a tenkými čtvrtkami plátků citronu.
0