Candát v sýrovém těstíčku
filety z candáta600 g
sůlpodle chutě
hladká mouka200 g
nastrouhaný sýr (eidam apod.)400 g
vejce2 ks
mléko200 ml
olej na smažení
4 růžičky z rajčat, pórek a petrželku na ozdobeni
- Filety z candáta otřeme vlhkým ubrouskem a osušíme. Pak je osolíme z obou stran.
- Mouku prosijeme do misky, přidáme 300 g sýra, vejce a mléko.
- Vyšleháme hustší těstíčko, ve kterém namáčímne porce candáta.
- V hlubší pánvi rozpálime dostatečné množství oleje a maso osmažime ze všech stran do zlatova.
- Osmažené porce vyjmeme a posypeme zbylým sýrem.
- Candáta v téstičku podáváme buď klasicky s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaši či se osmaženými pusinkami z bramborové kaše.
- Ozdobíme rúžičkami vykrojenými z rajčat, pórkem a petrželovou nati.