Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Candát v sýrovém těstíčku

 

filety z candáta600 g
sůlpodle chutě
hladká mouka200 g
nastrouhaný sýr (eidam apod.)400 g
vejce2 ks
mléko200 ml
olej na smažení
4 růžičky z rajčat, pórek a petrželku na ozdobeni
  • Filety z candáta otřeme vlhkým ubrouskem a osušíme. Pak je osolíme z obou stran.

 

  • Mouku prosijeme do misky, přidáme 300 g sýra, vejce a mléko.

 

  • Vyšleháme hustší těstíčko, ve kterém namáčímne porce candáta.

 

  • V hlubší pánvi rozpálime dostatečné množství oleje a maso osmažime ze všech stran do zlatova.

 

  • Osmažené porce vyjmeme a posypeme zbylým sýrem.

 

  • Candáta v téstičku podáváme buď klasicky s bramborovým salátem nebo s bramborovou kaši či se osmaženými pusinkami z bramborové kaše.

 

  • Ozdobíme rúžičkami vykrojenými z rajčat, pórkem a petrželovou nati.

 

0