Candát v olivové krustě
candát800 g
sůlpodle chutě
olej na smažení
strouhanka100 g
černé olivy1 malá sklenice
čerstvá bazalkahrst
parmazán70 g
j
olivový olej
- Troubu rozehřejeme na 230°C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- Z omytého a vykoštěného candáta si připravíme jednotlivé porce, které osolíme a zprudka opečeme na oleji ze všech stran.
- V misce promícháme strouhanku, najemno nasekané slité olivy a bazalku.
- Porce ryby položíme na plech, posypeme ochucenou strouhankou, ozdobíme nastrouhaným parmazánem, pokropíme olivovým olejem a pět minut zapékáme.
NÁS TIP
- Podávejte se salátem z čínského zelí, salátové okurky, který ozdobíte orestovanými mandlovými lupínky, se zálivkou z citronové štávy prošlehanou s trochou zakysané smetany.