Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Tuňákovo-vaječné muffiny

 

tuňák v oleji nebo ve vlastní šťávě1 plechovka (150g)
gouda (45% tuku)250 g
cuketa150 g
červená paprika100 g
nasekaná pažitka2 lžice
cibule80 g
vejce2 ks
tvaroh50 g
sůlpodle chutě
pepřpodle chutě
olej na vytření formiček

 

  • Troubu předehřejeme na 200 °C, formičky vymažeme olejem.

 

  • Tuňáka necháme okapat a goudu nastrouháme nahrubo.

 

  • Z cukety odstraníme semínka a také ji nahrubo nastrouháme.

 

  • Papriku nakrájíme na malé kostičky a cibuli najemno nasekáme.

 

  • Tuňáka smícháme se sýrem, cuketou, paprikou, pažitkou a cibulí.

 

  • Osolíme, opepříme, přidáme tvaroh a vejce a dobře promícháme.

 

  • Naplníme formičky do 3/4 a 30 minut pečeme.

 

  • Podáváme se zeleným salátem, teplé nebo studené.
0