frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Smažené krevety s česnekem a rajčaty

krevety10 ks (300 g)

rajčata200 g

česnek1 stroužek

číli papríčka1 ks

voda100 ml

brandy50 g

olivový olej50 ml

petrželka1 svazek

sůlpodle chuti

pepřpodle chuti

kůra z 1 citronu

 

Lahodné flambe krevety, smažené na pánvi s rajčaty, česnekem, pálivými papričkami a petrželkou.

Rozmrazte krevety, opláchněte studenou vodou.
Odstraňte skořápku z krevet, ponechte hlavu a ocas.
Odstraňte vnitřnosti malým řezem na zadní straně.
Rajčata nakrájejte na čtvrtiny.
Pálivé papričky hrubě nakrájejte na plátky, odstraňte semena.
Oloupejte stroužek česneku, nakrájejte na polovinu délky.
Na pánvi zahřejte 2-3 lžíce olivového oleje, přidejte půl stroužku česneku a polovinu nakrájené papričky.
Osmažte česnek dozlatova, přidejte nakrájená rajčata, sůl, přidejte 100 ml vody.
Vařte 5-7 minut na nízké teplotě, dokud rajčata nejsou měkká.
V široké pánvi zahřejte 3-4 lžíce olivového oleje, přidejte druhou polovinu česneku a zbytek papričky.
Krevety smažte po dobu 1 minuty na každé straně.
Pokapejte krevety brandy a zapalte je pomocí zapalovače.
Počkejte, až plameny zhasnou, přidejte rajčata do krevet.
Do krevet nastrouhejte půl citronu, jemně promíchejte.
Vařte 2-3 minuty na nízké teplotě, na konci dušení posypte krevety nakrájenou petrželkou.
0